Quantcast
Ντάισελμπλουμ: Το δημοψήφισμα θα εντείνει το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Ντάισελμπλουμ: Το δημοψήφισμα θα εντείνει το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Θέμα της Ελλάδας είναι το αν θα κάνει δημοψήφισμα για την έγκριση της συμφωνίας με τους Θεσμούς, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ τόνισε ότι η ανακοίνωση του συμβουλίου για την πρόοδο στη διαπραγμάτευση δεν συνιστά μήνυμα στην ΕΚΤ να χαλαρώσει την πολιτική της έναντι της Ελλάδας.
Ο Ντάισελμπλουμ έκανε σαφές ότι δεν θα αρχίσει συζήτηση για ένα νέο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει και πιθανές ρυθμίσεις για την ελάφρυνση του χρέους, αν δεν κλείσει η τρέχουσα διαπραγμάτευση.
«Πολλές χώρες της ΕΕ εφαρμόζουν την πολιτική τους με δημοψηφίσματα. Εμείς δεν προτείνουμε στην Ελλάδα να κάνει δημοψήφισμα, είναι δικό της θέμα», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να γίνει εκταμίευση των 7,2 δις. ευρώ που απομένουν από το τρέχον πρόγραμμα, αν δεν αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων που συμφωνηθούν, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση στην εκταμίευση των κεφαλαίων, με όποιες συνέπειες μπορεί αυτό να έχει για τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.
Αναφορικά με τη ρευστότητα, ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους διεθνείς πιστωτές, προσθέτοντας ότι η κατάσταση όσον αφορά τη ρευστότητα «σφίγγει» και ότι το θέμα αυτό δεν το κοιτά το Eurogroup.
Τέλος, ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι χρειάζονται λεπτομερείς προτάσεις και υπολογισμοί για να κλείσει η συμφωνία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.