Quantcast
Ντομπρόβσκις: Ανοικτό το «κούρεμα» καταθέσεων, αν αργήσει η αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Ντομπρόβσκις: Ανοικτό το «κούρεμα» καταθέσεων, αν αργήσει η αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Η καταβολή της δόσης των 2 δις. ευρώ θα δοθεί στην Ελλάδα, μόνο αν υπάρξει πρόοδος και στα 48 προαπαιτούμενα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Παράλληλα, ο Ντομπρόσβσκις προειδοποίησε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα είναι δυνατή, αν δεν υπάρχει μία θετική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο αντιοπρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε, ότι αν δεν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους η ανακεφαλαιοποίηση, τότε υπάρχει ο κίνδυνος κουρέματος (για τις μεγάλες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ).

Για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι αν η κυβέρνηση δεν θέλει την επιβολή συντελεστή 23% θα πρέπει να παρουσιάσει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, ενώ για τα κόκκινα δάνεια σημείωσε ότι όλες οι πλευρές συμφωνούν να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση.

Ο Ντομπρόσβσκις εξέφρασε και τη μεγάλη δυσφορία του για την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαίδου, ενώ οι δανειστές προωθούν την εξεύρεση του διαδόχου τη με διεθνή ανταγωνισμό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.