Quantcast
Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη στα μέσα του 2016 - enikonomia.gr
share

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη στα μέσα του 2016

δημοσιεύτηκε:

Στα μέσα του επόμενου έτους, 2016, τοποθετεί χρονικά την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

“Η Ελλάδα είναι πιθανό να επιστρέψει στην ανάπτυξη περί τα μέσα του 2016, εάν η κυβέρνηση καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την ανάκτηση της σταθερότητας σε οικονομικό και χρηματοπιστωτικό επίπεδο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στο Reuters, από το μακρινό Περού όπου βρίσκεται για την ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

“Παλαιότερα προβλέπαμε ανάπτυξη +2,5% για την Ελλάδα το 2015, αλλά πλέον αναμένουμε ύφεση της τάξης του -2% με -2,5%.

Όμως η χώρα μπορεί γρήγορα να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης, εάν η κυβέρνηση εξασφαλίσει χρηματοπιστωτική σταθερότητα, καθώς όλα τα θεμελιώδη (μεγέθη) μπορούν να δικαιολογήσουν μια τέτοια εξέλιξη”, υποστήριξε.

Εάν η κυβέρνηση εργαστεί σοβαρά στην κατεύθυνση ανάκτησης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τότε μπορεί η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, επανέλαβε.

“Η τρέχουσα πρόβλεψή μας είναι πως για το σύνολο του 2016, η Ελλάδα θα παραμείνει δέσμια μιας ήπιας ύφεσης, ωστόσο σε τριμηνιαία βάση – κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους – η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης”, εξήγησε ο Ντομπρόβσκις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.