Quantcast
Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα, το ΔΝΤ δεν αλλάζει τις απαισιόδοξες προβλέψεις του - enikonomia.gr
share

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα, το ΔΝΤ δεν αλλάζει τις απαισιόδοξες προβλέψεις του

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα προχωράει στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματός της, αλλά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αλλάζει τις υπερβολικά απαισιόδοξες προβλέψεις του, έκρινε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Το ίδιο το πρόγραμμα εφαρμόζεται κανονικά», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για το ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μια εκδήλωση στη Φρανκφούρτη.

«Αν δώσουμε μια τελική ώθηση από όλες τις πλευρές —από τους θεσμούς, από τους πιστωτές, από τις χώρες της ευρωζώνης και από την ίδια την Ελλάδα— μπορούμε πράγματι να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Ντομπρόβσκις πρόσθεσε: «η βασική μας υπόθεση είναι ότι αυτό θα γίνει σε στενή συνεργασία με το ΔΝΤ».

«Το πρόβλημα είναι ότι το ΔΝΤ προχωρεί σε πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά όσον αφορά στην Ελλάδα. Επιπλέον, δεν διορθώνει αυτές τις προβλέψεις με βάση τα γεγονότα, με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα», συμπλήρωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.