Quantcast
Ντομπρόβσκις: Περιμένουμε η νέα ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της - enikonomia.gr
share

Ντομπρόβσκις: Περιμένουμε η νέα ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της

δημοσιεύτηκε:

Η  επόμενη πράξη του Τσίπρα είναι να κυβερνήσει» υπογραμμίζει η Politico, σχολιάζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός απέδειξε ότι είναι έναςικανός πολιτικός με ταλέντο στην τακτική σε άρθρο της σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

Τώρα όμως έρχεται η ώρα του πραγματικού τεστ, «να κυβερνήσει», αναφέρεται στο δημοσίευμα, τονίζοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες, σχεδόν αμέσως μετά τον εκλογικό του θρίαμβο, ο Αλ. Τσίπρας θα πρέπει να προχωρήσει σε μια σειρά αμφιλεγόμενων διαρθρωτικών, επιδιορθωτικών δράσεων, όπως η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και η φορολόγηση των αγροτών.

Η αντίσταση που θα συναντήσει εντός του κόμματος του δεν θα είναι εύκολη. Ωστόσο, προσθέτει ο αρθρογράφος, η πραγματική δυσκολία έγκειται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το τρίτο πακέτο διάσωσης.

Από την πλευρά της, σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη να κάνει άλλες παραχωρήσεις ή να δεχτεί περαιτέρω καθυστερήσεις. Ήτοι, αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, η Ευρώπη πιθανότατα θα την αποκλείσει. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μάλιστα, σχολιάζουν ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν είναι σε θέση να κρατήσει την προεκλογική του υπόσχεση ότι θα επαναδιαπραγματευτεί κάποια από τα σκληρότερα μέτρα του προγράμματος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε στην Politico: «Περιμένουμε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας έχει υπογράψει το πρόγραμμα. Η νέα κυβέρνηση είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια με την προηγούμενη- από αυτή την άποψη, αναμένουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια». Ο ίδιος απέκλεισε οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή της συμφωνίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.