Quantcast
Ντομπρόβσκις: Βελτιωμένη η απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ντομπρόβσκις: Βελτιωμένη η απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Είναι αλήθεια ότι η απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην περίπτωση της Ελλάδας, με τη βοήθεια της Task Force, έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η τεχνική βοήθεια κατευθύνεται και σε ζητήματα επίκαιρα, όπως στην βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, της δημόσιας διοίκησης, ενώ υπάρχει και βοήθεια στο προσφυγικό ζήτημα», σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν πρόκειται για τεχνική βοήθεια ή για πολιτική καθοδήγηση, απάντησε: « Πρόκειται για τεχνική βοήθεια, αλλά σε περιπτώσεις πολύ σύνθετων τεχνικών λεπτομερειών, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας για παράδειγμα, υπάρχει κάποιου είδους πολιτική συμμετοχή» και συμπλήρωσε:

«Τα κριτήρια καθορίζονται τόσο από τη σχέση προσφοράς και ζήτησης για συγκεκριμένα προγράμματα, όσο και από προκλήσεις και επείγοντα ζητήματα που προκύπτουν σε τομείς της οικονομίας όπου μπορεί να χρειαστούν έκτακτα προγράμματα χρηματοδότησης. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από την ικανότητα του κρατικού μηχανισμού να διαχειριστεί και να απορροφήσει αυτά τα προγράμματα. Για την περίοδο 2014-20 στόχος μας είναι η καλύτερη χρήση των κονδυλίων. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.