Quantcast
Ντράγκι: Θα αυξήσει τον ELA, αν υπάρξει προοπτική προγράμματος για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Θα αυξήσει τον ELA, αν υπάρξει προοπτική προγράμματος για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Πρόθεση του Μάριο Ντράγκι είναι να εισηγηθεί την αύξηση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, εφόσον από τη σημερινή σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης προκύψει ότι υπάρχει προοπτική προγράμματος για την Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Star.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η ολοκλήρωση της συμφωνίας για ένα νέο πρόγραμμα μπορεί να πάρει τρεις μήνες και για τον λόγο αυτό υπάρχουν εισηγήσεις για ένα δάνειο – γέφυρα, το οποίο θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας – στις 20 Ιουλίου πρέπει να πληρώσει 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ και ένα ακόμη μεγάλο ποσό τον Αύγουστο – έως ότου υπάρξει η συμφωνία.

Σημειώνεται, πάντως, ότι  ο Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωζώνη δεν προβλέπει δυνατότητα χρηματοδότησης για χώρες που είναι εκτός προγράμματος.

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να δοθούν στην Ελλάδα  τα κέρδη που είχαν οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από τις αγορές ελληνικών ομολόγων και να αυξήσει η ΕΚΤ το πλαφόν για την έκδοση εντόκων γραμματίων από το ελληνικό δημόσιο, όπως είχε γίνει και το καλοκαίρι του 2012. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.