Quantcast
Ντράγκι: Αρνητική η αβεβαιότητα για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Αρνητική η αβεβαιότητα για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από τις ευρωπαικές κυβερνήσεις τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, με ομιλία του σε συνέδριο στη Σίντρα της Πορτογαλίας, αναφερόμενος εμμέσως και στην περίπτωση της Ελλάδας. 

Αν και ο Ντράγκι δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην Ελλάδα, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι σαφείς όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και να δεσμεύονται για την υλοποίησή τους, ώστε να επιτρέψουν την προσαρμογή των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. 

“Εάν υπάρξει αβεβαιότητα  για το χρονοδιάγραμμα, στο οποίο θα υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις ή για τη δέσμευση διαδοχικών κυβερνήσεων να τις διατηρήσουν, οι εταιρείες και τα νοικοκυριά θα χρειασθούν περισσότερο χρόνο για να προσαρμόσουν τις προσδοκίες τους και τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων θα καθυστερήσουν”, δήλωσε ο Ντράγκι. 

Η αναδιάρθρωση των οικονομιών θα βοηθήσει επίσης στην ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και στη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, οπότε οι επενδυτές θα είναι λιγότερο πιθανό να επιτεθούν σε οικονομίες”, πρόσθεσε ο Ντράγκι. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.