Quantcast
Ντράγκι: Δεν υπάρχουν όρια στo QE - Πρόσθετη ρευστότητα 680 δισ. ευρώ με τα νέα μέτρα - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Δεν υπάρχουν όρια στo QE – Πρόσθετη ρευστότητα 680 δισ. ευρώ με τα νέα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Τα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, που ανακοίνωσε χθες η ΕΚΤ, θα αυξήσουν τη ρευστότητα του συστήματος κατά περίπου 680 δις. ευρώ έως το 2019, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να λάβει νέα μέτρα, αν αλλάξουν οι συνθήκες. 

«Δεν μπορεί να υπάρχει κανένα όριο αναφορικά με την έκταση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Το QE είναι εδώ για να μείνει».

Αναφερόμενος στο χθεσινό πακέτο, είπε ότι «δεν αποτελεί επανάσταση», χαρακτηρίζοντάς το «προσαρμογή» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι μία νέα αλλαγή στη νομισματική πολιτική».

Το πακέτο, είπε, σχεδιάσθηκε ακριβώς για να υπάρξει αντίδραση σε μία κατάσταση, όπου η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης συνεχίζεται σταθερά, ενώ οι τιμές παραμένουν ευάλωτες σε έναν αποπληθωρισμό, ενώ τόνισε ότι υπήρξε πολύ ευρεία στήριξή του από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο συνδυασμός των μέτρων «δεν είχε το νόημα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αγορών», αλλά «να ανταποκριθεί στην επίτευξη των στόχων μας», είπε ο Ντράγκι, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε ότι έλαβε λιγότερα μέτρα από αυτά που ανέμεναν οι αγορές.

Το ευρώ συνέχισε την πτώση του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ντράγκι και υποχωρούσε 0,7% στα 1,0865 δολάρια.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.