Quantcast
Ντράγκι: Η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη αναμένεται να διευρυνθεί - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη αναμένεται να διευρυνθεί

δημοσιεύτηκε:

Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης συνεχίζεται με συγκρατημένο ρυθμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι,  στην κατάθεσή του ενώπιον της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου. 

“Αν και η ανάπτυξη στηρίχθηκε στα τελευταία τρίμηνα κυρίως από την ιδιωτική κατανάλωση, βλέπουμε τώρα ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αυξάνονται και οι ιδιωτικές επενδύσεις, κάτι που υπογραμμίζει την εκτίμησήμας ότι η ανάκαμψη θα αποκτήσει ευρύτερη βάση”, πρόσθεσε ο Ντράγκι. 

 Αναφερόμενος στην πορεία του πληθωρισμού, ο κεντρικός τραπεζίητς σημείωσε: “Αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει χαμηλό τους επόμενους μήνες, πριν αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά περί το τέλος του έτους. Στη συνέχεια, ο πληθωρισμός αναμένεται να συγκλίνει βαθμιαία προς ένα επίπεδο κοντά, αλλά κάτω από το 2%”. 

Όσον αφορά στις νομισματικές συνθήκες στην Ευρωζώνη, ο Ντράγκι είπε ότι η ΕΚΤ τις παρακολουθεί στενά για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ενδείξεις ενός αδικαιολόγητου σφιξίματος της πολιτικής νας, στο οποίο θα έπρεπε να αντιδράσουμε”. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.