Quantcast
Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν θα διστάσει να αυξήσει το QE, αν κινδυνεύσει ο στόχος για τις τιμές - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν θα διστάσει να αυξήσει το QE, αν κινδυνεύσει ο στόχος για τις τιμές

δημοσιεύτηκε:

Η ΕΚΤ δεν θα διστάσει να αυξήσει το πρόγραμμά της αγορών ομολόγων, εάν εξασθενήσουν πιο δομικά οι προοπτικές για τον πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι κατά την ακρόασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Το πρόγραμμα αγορών ομολόγων έχει επαρκή ευελιξία ενσωματωμένη. Θα προσαρμόσουμε το μέγεθος, τη σύνθεση και τη διάρκειά του, όπως χρειάζεται, εάν γίνει αναγκαίο να δοθεί περισσότερη ώθηση από τη νομισματική πολιτική», είπε ο Ντράγκι.

Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε, πάντως, ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνο, ώστε οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ να εκτιμήσουν αν η πρόσφατη εξασθένηση των οικονομιών αναδυόμενων αγορών είναι προσωρινή ή θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Πολλές από τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες αυτές, θα διατηρηθούν πιθανότατα για κάποιο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε ο Ντράγκι.

«Για τον λόγο αυτό, θα παρακολουθούμε στενά όλα τα σημαντικά οικονομικά στοιχεία και την επίπτωσή τους στις προοπτικές για τη σταθερότητα των τιμών», δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ανήλθε σε μόλις 0,1% τον Αύγουστο, πολύ κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ που είναι λίγο κάτω από το 2%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.