Quantcast
NYT: Πιθανή η συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της - enikonomia.gr
share

NYT: Πιθανή η συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της

δημοσιεύτηκε:

Πιθανό θεωρούν έναν συμβιβασμό της Ελλάδας με τους πιστωτές της αναλυτές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times. Με ανταποκρίσεις και άρθρα, αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται και σήμερα στις εξελίξεις σε σχέση με την Ελλάδα.

«Η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη», αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC.

Σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο, ο Ντένις Γκάρτμαν (Dennis Gartman), εκδότης του «The Gartman Letter», τόνισε ότι «μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε τόσο μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στη γερμανική οικονομία, που η Γερμανία θα έκανε τα πάντα για να αποφύγει κάτι τέτοιο».

Σε δημοσίευμα της Νιου Γιορκ Τάιμς καταγράφονται οι θέσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας για το θέμα του χρέους και σημειώνονται εκτιμήσεις αναλυτών ότι «ένας συμβιβασμός που θα προκύψει από διαπραγμάτευση είναι πιθανός». Επίσης, σημειώνεται ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να αφήσει το ευρώ, αν κι ένα Grexit θα προκαλούσε μεγαλύτερη αναταραχή στη χώρα, ενώ οι επιπτώσεις του στην ευρωζώνη και στις παγκόσμιες οικονομίες είναι λιγότερο σαφείς».

Στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ γίνεται αναφορά σε «αρνητική στάση χωρών για το θέμα διαγραφής του χρέους».

Όπως σημειώνεται, «το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, σχετικά με την τρόικα θα συζητηθεί την Τετάρτη κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Σύμφωνα με γερμανό αξιωματούχο, «οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της μπορούν να στραφούν προς έναν πιο απομακρυσμένο ρόλο για το ΔΝΤ».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.