Quantcast
Ο Αλεξιάδης, ο Κεγκέρογλου ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο και ο… ψυχίατρος - enikonomia.gr
share

Ο Αλεξιάδης, ο Κεγκέρογλου ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο και ο… ψυχίατρος

δημοσιεύτηκε:

Έντονο διάλογο είχαν προ ολίγου στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης με τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Κατά τη συζήτηση της ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το εάν στα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ συμπεριλαμβάνεται και η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε πως «δεν θα ήταν σοβαρό αν σας έλεγα τι συζητείται στη διαπραγμάτευση. Τότε δεν θα ήταν διαπραγμάτευση αλλά συνέδριο ή ημερίδα… αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα του ΕΦΚ στο πετρέλαιο είναι μέσα στις συζητήσεις…» και «επειδή δεν σας απαντώ συγκεκριμένα για το α, β, γ, θέμα αυτό σημαίνει ότι είναι μέσα στην διαπραγμάτευση αυτό το θέμα! Αυτά τα… λογικά σας άλματα δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω και επειδή μου είπατε για άλλα θέματα που η δική σας κυβέρνηση άφησε στη μέση, εγώ θα σας πω πως για τη λίστα Λαγκάρντ».

Η απάντηση αυτή εξόργισε τον Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος είπε στον κ. Αλεξιάδη «χρειάζεστε ψυχίατρο» με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να απαντά «αν μου λέτε πως χρειάζομαι ψυχίατρο λυπάμαι για το κοινοβουλευτικό σας ήθος. Ευχαριστώ για τις ιατρικές σας συμβουλές».

Ο κ. Αλεξιάδης πάντως, για τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο είπε πως  δεν γίνεται να δώσει περαιτέρω ενημέρωση για το τι γίνεται στη διαπραγμάτευση.

«Δεν μπορώ να πω τίποτα ούτε να επιβεβαιώσουμε ούτε να σχολιάσουμε και μην σπεύσετε να πείτε ότι επειδή δεν σας λέω τίποτα αφήνω ανοικτό το θέμα και να κάνετε τα σχόλια που συνήθως κάνετε εσείς και μια μερίδα του Τύπου και των ΜΜΕ. Γιατί έτσι λέγατε και για ανείσπρακτα ενοίκια και δεν επιβεβαιώθηκε…» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.