Quantcast
Ο Τραμπ στέλνει... δολάρια στον Βόλο - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Ο Τραμπ στέλνει… δολάρια στον Βόλο – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Επιταγή ύψους 2.400 δολαρίων έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ σε έναν Βολιώτη και τη σύζυγό του λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Στις επιταγές αυτές απεικονίζεται το άγαλμα της ελευθερίας και έχουν την υπογραφή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Όπως μεταδίδει ο taxydromos.gr, ο Ν.Π 72χρονος Βολιώτης έλαβε πρόσφατα μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων επιταγή ύψους 1.200 δολαρίων από τον Τραμπ ενώ μία επιταγή ύψους 1.200 δολαρίων έλαβε και η σύζυγος του. Σημειώνεται οι επιταγές αυτές στάλθηκαν σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες κι όχι μόνο, ως βοήθημα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού. Τις προηγούμενες ημέρες η είδηση ότι τα περιβόητα τσεκ δεν λαμβάνουν μόνο Αμερικανοί πολίτες, αλλά και Αυστριακοί είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Μάλιστα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στις στήλες των «παράξενων», περισσότερες από 100 τέτοιες επιταγές με την υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ εξαργυρώθηκαν σε τράπεζες της Αυστρίας.
«Αυτά τα χρήματα μου ήρθαν κουτί! Ήταν δώρο. Χρωστούσαμε με τη σύζυγό μου ένα ποσό, το οποίο επιστρέψαμε και μας έχουν περισσέψει κιόλας για να καλύψουμε ανάγκες μας», είπε ο Βολιώτης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Ο Ν.Π. εξαργύρωσε πρόσφατα την επιταγή του σε ελληνική τράπεζα και εισέπραξε το ποσό των 1.960 ευρώ μετά τη μετατροπή του νομίσματος και τις κρατήσεις που έγιναν.
Η αποστολή των επιταγών σε πολίτες εκτός Αμερικής φαίνεται να έχει γίνει μέσω του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης (του αντίστοιχου ΑΜΚΑ δηλαδή) για πολίτες που εργάστηκαν έστω και για λίγα χρόνια στην αμερικανική ήπειρο.
Σύμφωνα με τον Ν.Π. ο ίδιος πήγε στην Αμερική το 1970 προκειμένου να εργαστεί σε θέση που του εξασφάλισε ο αδερφός του που ήταν οικονομικός μετανάστης στις ΗΠΑ σε εταιρεία αλουμινίου. Δέκα χρόνια διέμεινε ο 72 χρόνος με την σύζυγο του στην Αμερική όπου έκαναν το πρώτο τους παιδί και μετά επέστρεψε στον Βόλο,όπου έκανε το δεύτερο παιδί του. Η οικογένεια διαμένει από το τέλος του 1979-αρχές 1980 στον Βόλο, φαίνεται όμως ότι η δεκαετία της εργασιακής τους ζωής στις ΗΠΑ δεν σβήστηκε από τα προγράμματα τήρησης αρχείων των αμερικανικών αρχών. Μάλιστα ο Ν.Π. εξακολουθεί να λαμβάνει μικρό ποσό, περίπου 350 δολάρια τον μήνα ως σύνταξη για τη δεκαετία που εργάστηκε στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι στο τέλος Μαρτίου στο πλαίσιο του μεγαλύτερου πακέτου διάσωσης στην αμερικανική ιστορία η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να στείλει επιταγές βοηθήματα των 1.200 δολαρίων σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως και 75.000 δολάρια και των 2.400 δολαρίων σε ζευγάρια εργαζομένων με διπλάσιο ετήσιο εισόδημα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.