Quantcast
Ο Τσακαλώτος έταξε στον Βενιζέλο να τον κεράσει...ουίσκι - Η κόντρα για τα πλεονάσματα και η "έντιμη ισοπαλία" - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ο Τσακαλώτος έταξε στον Βενιζέλο να τον κεράσει…ουίσκι – Η κόντρα για τα πλεονάσματα και η “έντιμη ισοπαλία” – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών,Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ., Ευάγγελο Βενιζέλο για παλαιότερη δήλωση του πρώτου περί των υπερπλεονασμάτων που επικαλέστηκε ο δεύτερος.

«Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι κάποτε εγώ είπα πως τα πλεονάσματα είναι θεωρητικά, δεν το έχω πει ή τουλάχιστον δεν το θυμάμαι γιατί δεν το πιστεύω, αν το έχω πει, θα το κεράσω ένα ουίσκι ή το ποτό της επιθυμίας σας, αν δεν το έχω πει, το ουίσκι είναι το δικό μου το ποτό», είπε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. «Γιατί δεν το πιστεύω; Τι είναι η διαφορά πριν το μνημόνιο και μετά το μνημόνιο; Πριν το μνημόνιο ο δημοσιονομικός χώρος έπρεπε και μας πίεζαν οι Θεσμοί να μην το δώσουμε μέχρι τέλους του χρόνου. Τι κάνουμε τώρα με το πακέτο που θα συζητηθεί Δευτέρα και Τρίτη; Συζητάμε τα μέτρα στη μέση της χρονιάς. Ποτέ δεν ήταν θεωρητικά τα μνημόνια, αλλά δέχομαι ότι μπορεί να έκανα ένα λεκτικό λάθος», είπε ακόμη ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Σήμερα συζητάμε επειδή έχουμε αξιοπιστία ότι μπορούν αυτά τα χρήματα να ξοδευτούν και να μην εξαντλήσουμε».

Όπως ήταν λογικό η τοποθέτηση Τσακαλώτου προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος πήρε τον λόγο από τα έδρανα της ΔΗ.ΣΥ. και ανέφερε: «Στις 13 Ιουνίου του 2018, όπως έχει καταγραφεί στη σελίδα 8.822 των πρακτικών της Βουλής, μου απαντά ο κ. Τσακαλώτος σε σχέση με τα υπερβολικά υπερπλεονάσματα της περιόδου μέχρι το 2022 και λέει: «Είναι ένας πίνακας που δείχνει ότι το υπερπλεόνασμα από 2% περίπου πάει στο 3,5% περίπου. Στο 3,96%, στο 4,15%, στο 4,50% και στο 5,19%, αν τα λέω σωστά. Σας εξήγησε ο κ. Χουλιαράκης σας εξήγησα και εγώ ότι αυτοί οι αριθμοί δεν είναι ο καινούριος στόχος. Δεν στοχεύουμε σε υπερπλεόνασμα 3,5%, 3,9% και τα λοιπά. Αυτά δεν είναι οι στόχοι, είναι στον πίνακα για να βοηθήσουν τη συζήτηση. Απλά δείχνουν ποιο θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, εάν δεν κάναμε τίποτα». Και φθάνουν και έχουν ταμειακό υπερπλεόνασμα το 2018, ενώ ο στόχος ήταν με βάση τα αντίμετρα να μην υπάρχουν ταμειακά υπερπλεονάσματα του 2018. Και έρχονται τώρα στην περίοδο από το 2020 και μετά που ξέρουν ότι η μεγάλη συζήτηση είναι σταδιακά μία νέα κυβέρνηση δείχνοντας την αξιοπιστία της να μπορέσει να μειώσει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος δίνοντας έμφαση στο κλάσμα, δηλαδή στον ρυθμό ανάπτυξης και αυτό το ακυρώνουν».

Και αφού ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, πήρε εκ νέου τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος υποστήριξε πως «ως καλοπροαίρετος άνθρωπος θα υποστηρίξω πως πρόκειται μία έντιμη ισοπαλία» και επισήμανε πως «μπορούμε να πιούμε ποτά α λά deuce».

Δείτε το βίντεο:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.