Quantcast
Ο Τσακαλώτος ενημερώνει τον Τσίπρα για τις επαφές στην Ουάσινγκτον - enikonomia.gr
share

Ο Τσακαλώτος ενημερώνει τον Τσίπρα για τις επαφές στην Ουάσινγκτον

δημοσιεύτηκε:

του Βασίλη Σκουρή

Κινητοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση, ενόψει της επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, όπως συμφώνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, Κριστίν Λαγκάρντ και Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Ουάσινγκτον.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει άμεσα και εκ του πλησίον το πρωθυπουργό, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να αποφασιστεί η στρατηγική της κυβέρνησης.

Είναι φυσικό η Αθήνα να εργαστεί σε όλα τα επίπεδα για συμφωνία, τουλάχιστον με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έως το Eurogroup της 22ας Απριλίου, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να λήξουν οι όποιες επιπλέον εκκρεμότητες σε νέα συνεδρίαση του Eurogroup στις 25 και 26 Απριλίου.

Στην Ουάσιγκτον, βεβαίως, ΔΝΤ και Ευρωπαίοι συμφώνησαν μόνο ότι …διαφωνούν τόσο στο θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους, όσο και στο ύψος των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν από την Αθήνα.

Κοινή, πλέον, είναι η ανησυχία ότι η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στη μέση της διαμάχης ΔΝΤ και Ευρωπαίων, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στο πλαίσιο αυτό, καθοριστική αναμένεται να είναι η παρέμβαση Ομπάμα κατά την επίσκεψή του την προσεχή Κυριακή στο Αννόβερο της Γερμανίας και η συζήτηση που θα έχει με την Ανγκελα Μέρκελ.

Ο ίδιος ο Λευκός Οίκος, άλλωστε, έχει προαναγγείλει πως ο πρόεδρος Ομπάμα θα θέσει στην καγκελάριο Μέρκελ την ανάγκη σχεδιασμού ενός βιώσιμου σχεδίου για την ελληνική οικονομία.

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.