Quantcast
ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας για 900 ανέργους: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση - enikonomia.gr
share

ΟΑΕΔ – Πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας για 900 ανέργους: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση

δημοσιεύτηκε:

Έως την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 μπορούν οι επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για τις 900 εναπομείνασες θέσεις του προγράμματος του ΟΑΕΔ που αφορά στην απόκτηση 7μηνης εργασιακής εμπειρίας ανέργων ηλικίας 18-30 ετών με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, έχει ήδη καλυφθεί το 70% από τις συνολικά 3.000 θέσεις που προκηρύχτηκαν, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Οι ωφελούμενοι
Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των παραπάνω περιφερειών, ηλικίας 18-30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.
Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, διαρκεί 7 μήνες και ο ΟΑΕΔ καταβάλλει στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
Οι επιχειρήσεις εντάσσονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους, ως εξής:
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο 3μηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού: https://www.oaed.gr/proghrammata-anoikhta


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.