Quantcast
ΟΑΕΔ: "Τρέχει" το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 25.000 ανέργους - Η ανάρτηση Οικονόμου - enikonomia.gr
share

ΟΑΕΔ: “Τρέχει” το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 25.000 ανέργους – Η ανάρτηση Οικονόμου

δημοσιεύτηκε:

Ανάρτηση στο twitter για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ 8μηνης διάρκειας για 25.000 ανέργους έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι “ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 8μηνης διάρκειας για 25.000 ανέργους” .

“Το πρόγραμμα αντλεί πόρους και από το ΕΣΠΑ” επισημαίνει ο κ. Οικονόμου και καταλήγει: “Με σχέδιο ενισχύουμε την απασχόληση με έμφαση τις ευπαθείς ομάδες”, πρόσθεσε.

Tα SOS για το το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για τις αιτήσεις τα εξής:

-Αιτήσεις

Υπενθυμίζεται ότι έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 11 π.μ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ,άνεργοι ηλικίας 18 ετών και άνω, να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στο νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα που αφορά 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων. Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, (www.gov.gr) επιλέγοντας το “Εργασία και Ασφάλιση”- “Αποζημιώσεις και Παροχές” – “Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα”(https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia- kai-asphalise/apozemiose i s-kai-parokhes/programmata-koinophelous- kharaktera). Στη συνέχεια επιλέγουν “Είσοδος στην Υπηρεσία” και “Είσοδος στο Σύστημα” καταχωρώντας τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ. Επίσης μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

-Οι θέσεις απασχόλησης

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους που πληρούν συγκεκριμένες «ειδικές» προϋποθέσεις.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία έχουν λοιπόν μόνον οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1.εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

2.εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3.εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4.άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα

5.εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας άνω των29 ετών

6.εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

7.εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» (ΕΕΕ),

8.εγγεγραμμένοι άνεργοι ενήλικες που συνεχίζουν να διαμένουν (μετά την ενηλικίωσή τους) σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ν.4538/2018), εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Ανηλίκων κατόπιν χορήγησης της συναφούς βεβαίωσης από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση δεν έχουν οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις υπ’ αρ. 9/2017, 16/2017, 4/2018, 8/2018, 10/2018,3/2019 και 4/2020 Δημόσιες Προσκλήσεις του ΟΑΕΔ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.