Quantcast
ΟΑΣΘ: Έρχονται τα ψηφιακά πρόστιμα - enikonomia.gr
share

ΟΑΣΘ: Έρχονται τα ψηφιακά πρόστιμα

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται τα ψηφιακά πρόστιμα από τον ΟΑΣΘ σε όσους δεν θα «κόβουν» εισιτήριο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, καταργείται σταδιακά το παραδοσιακό μπλοκάκι, με το οποίο οι ελεγκτές του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης επέβαλαν επί δεκαετίες πρόστιμα στους επιβάτες που δεν επικύρωναν ή δεν εξέδιδαν εισιτήριο στα λεωφορεία.

Το μπλοκάκι αντικαθίσταται από «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα με ασύρματο εκτυπωτή και πλέον τα πρόστιμα θα καταγράφονται ψηφιακά και θα γίνεται επί τόπου η εκτύπωση της απόδειξης προς τους παραβάτες.

Αυτές τις μέρες οι ελεγκτές κομίστρου παραλαμβάνουν κατά ομάδες τις ηλεκτρονικές συσκευές και ενημερώνονται για τον τρόπο χρήσης τους.

Η ψηφιακή καταγραφή των προστίμων


Η ψηφιακή καταγραφή των προστίμων εντάσσεται σε μία συνολικότερη διαδικασία αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του τμήματος ελέγχου κομίστρου.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, ο ΟΑΣΘ έχει προχωρήσει

-στην αριθμητική ενίσχυση των ελεγκτών,

-στην εκπαίδευση των ελεγκτών για τη διαδικασία των ελέγχων,

-στην εισαγωγή του μέτρου των «στάσιμων ελεγκτών» σε τερματικούς σταθμούς, καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια του δρομολογίου συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών οι οποίες εναλλάσσονται.

Εξάλλου, αυτό το χρονικό διάστημα ο ΟΑΣΘ εγκαθιστά στα λεωφορεία ειδικά διαχωριστικά μεταξύ των οδηγών και του επιβατικού κοινού, ενέργεια η οποία θα οδηγήσει στο άνοιγμα και τη χρήση της μπροστινής πόρτας. Στόχος είναι μελλοντικά οι επιβάτες να επιβιβάζονται στα λεωφορεία αποκλειστικά από τη μπροστινή πόρτα, ώστε και ο οδηγός να είναι σε θέση να ελέγχει αν γίνεται έκδοση ή επικύρωση εισιτηρίου, ή αν ο επιβάτης διαθέτει κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Η αποκλειστική χρήση της μπροστινής πόρτας, που σε πρώτη φάση θα γίνει πιλοτικά, χρονολογείται στο τέλος της άνοιξης και, σε κάθε περίπτωση, συναρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης του επιβατικού κοινού για την ορθή χρήση των Δημόσιων Συγκοινωνιών και την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής, ο ΟΑΣΘ προχωρά σε ενημερωτική καμπάνια.

«Η επιβολή προστίμων, δεν είναι αυτοσκοπός. Ζητούμε από τους πολίτες να στηρίξουν τον Οργανισμό, αγοράζοντας και επικυρώνοντας το εισιτήριο τους», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

«Οι έλεγχοι αποδίδουν. Τον Ιανουάριο του 2022, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021, είχαμε αύξηση στις πωλήσεις καρτών απεριορίστων διαδρομών σε ποσοστό 130%», τονίζει ο Διευθυντής Διασφάλισης Εσόδων ΟΑΣΘ, Χρήστος Χατζηγεωργίου.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.