Quantcast
Οδηγίες για εκτέλεση του προϋπολογισμού - enikonomia.gr
share

Οδηγίες για εκτέλεση του προϋπολογισμού

δημοσιεύτηκε:

Οδηγίες για την εκτέλεση του προϋπολογισμού των υπουργείων περιλαμβάνει η πρώτη απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και αναρτήθηκε στη Διαύγεια. 

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών οι δαπάνες των νέων υπουργείων  βαρύνουν τις αντίστοιχες πιστώσεις που έχουν προβλεφθεί για τα καταργούμενα υπουργεία στον  προϋπολογισμό 2015.

Όσον αφορά ειδικά στις πιστώσεις της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αυτές θα καλυφθούν από το μετονομαζόμενο υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει πως οι διατάκτες των πιστώσεων στις περιπτώσεις σύστασης νέων υπουργείων ή και μεταφοράς υπηρεσιών σε άλλα υφιστάμενα, θα είναι κατά λόγο αρμοδιότητας οι νέοι αναπληρωτές υπουργοί ή τα νομίμως εξουσιοδοτημένα απ’ αυτούς όργανα, όσον αφορά στις πιστώσεις που έχουν εγγραφεί για τη λειτουργία των αντίστοιχων υπηρεσιών, εφόσον οι σχετικές πιστώσεις του προϋπολογισμού εμφανίζονται σε ξεχωριστό ειδικό φορέα ή τομέα.

Όσον αφορά στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ξεκαθαρίζεται πως διατάκτης των πιστώσεων του προϋπολογισμού της θα είναι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός επί θεμάτων Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.