Quantcast
Οδηγίες για τις γνωματεύσεις των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας - enikonomia.gr
share

Οδηγίες για τις γνωματεύσεις των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας

δημοσιεύτηκε:

Oδηγίες προς τους ασφαλιστικούς φορείς για τις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ προκειμένου να διασφαλιστεί η ενιαία αντιμετώπιση των ενταχθέντων στον ΕΦΚΑ φορέων ως προς το ζήτημα της ισχύος των γνωματεύσεων των Υγειονομικών Επιτροπών του ΚΕ.Π.Α. δίνει έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας.

Οι οδηγίες θα πρέπει να τηρούνται από όλους τους φορείς, τόσο για όλες τις περιπτώσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα όσο και για εκείνες που έχουν κριθεί διαφορετικά. Οι τελευταίες θα πρέπει να επανεξεταστούν και να αναθεωρηθούν είτε οίκοθεν, όπου είναι εφικτό, είτε κατόπιν αιτήσεως από τους ενδιαφερόμενους, η οποία θα έχει το χαρακτήρα όχλησης.

Τα οικονομικά αποτελέσματα στις περιπτώσεις αναθεώρησης – τροποποίησης αποφάσεων βάσει των οποίων θα προκύψει η χορήγηση διαφορών ποσών παροχών συντάξεων θα ανατρέξουν στην ημερομηνία που γεννάται το σχετικό δικαίωμα, τηρουμένων, σε κάθε περίπτωση, των ισχυουσών ανά φορέα προθεσμιών περί παραγραφής των απαιτήσεων, θεωρώντας ως ημερομηνία έναρξης διακοπής της παραγραφής την ημερομηνία έκδοσης του προκείμενου εγγράφου. Στις περιπτώσεις ανάκλησης των αποφάσεων, δεδομένου ότι το αρχικό αίτημα θα βρίσκεται πλέον σε εκκρεμότητα, τα οικονομικά αποτελέσματα θα ανατρέξουν στην ημερομηνία της σχετικής αίτησης εφόσον το δικαίωμα γεννάται κατά την ημερομηνία αυτή, άλλως από την κατά περίπτωση ισχύουσα ημερομηνία θεμελίωσης του εν λόγω δικαιώματος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.