Quantcast
Οι επαφές του Γιώργου Τσίπρα στη Μόσχα - enikonomia.gr
share

Οι επαφές του Γιώργου Τσίπρα στη Μόσχα

δημοσιεύτηκε:

Τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων της Ελλάδος με το σύνολο των κρατών-μελών που συμμετέχουν στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, συζήτησε στη Μόσχα ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με αντιπροσωπεία της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (μέλη της οποίας είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Αρμενία και η Κιργιζία), ο Γιώργος Τσίπρας συζήτησε ακόμη για τη συνεργασία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της επιτροπής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης στην Αθήνα, Τίγκραν Σαργκσιάν.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στο συνέδριο που οργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελληνο-Ρωσικών Σχέσεων την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, όπου αρμόδια στελέχη της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής θα παρουσιάσουν τους σκοπούς και τους στόχους της Ένωσης, καθώς και τις επιχειρηματικές δυνατότητες και προοπτικές μεταξύ της Ελλάδος και των κρατών-μελών της Ένωσης.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσιμπούλσκι, κατά την οποία εξετάστηκαν θέματα διμερών οικονομικών σχέσεων και, ειδικότερα, συζητήθηκε η πραγματοποίηση το επόμενο χρονικό διάστημα, του Φόρουμ Περιφερειακής Ανάπτυξης και Διαπεριφερειακής Συνεργασίας, με τη συμμετοχή περιφερειαρχών και επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.