Quantcast
Οι Γερμανοί επιμένουν να βλέπουν χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2015 - enikonomia.gr
share

Οι Γερμανοί επιμένουν να βλέπουν χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2015

δημοσιεύτηκε:

Χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από εκείνο που προβλέπει η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα εκτιμά η ετήσια οικονομική έκθεση που εξέδωσε χθες το γερμανικό Ινστιτούτο Μακρο-οικονομικής Ανάπτυξης (IMK – Hans Boeckler Stiftung) σε συνεργασία με άλλα πέντε ευρωπαϊκά οικονομικά think tanks (OFCE, ECLN, AK, IDDRI, Cambridge Econometrics).

Συγκεκριμένα, στην κοινή έκθεση των παραπάνω think tanks (Independet Annual Growth Survey) που εκδόθηκε χθες, προβλέπεται ανάπτυξη 1,9% για το 2015 αλλά και το 2016, έναντι 2,9% το 2015 και 3,7% το 2016 που προβλέπει η κυβέρνηση και η τρόικα.

Υπενθυμίζεται πως το γερμανικό Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων υπό τον κ. Κρίστοφ Σμιντ είχε κάνει ακριβώς την ίδια πρόβλεψη με το γερμανικό ΙΜΚ στις αρχές Νοεμβρίου 2014 (0,9% ανάπτυξη το 2015) στην ετήσια έκθεση οικονομικών προβλέψεων.

Εξάλλου, στην κοινή εξαμηνιαία έκθεση τους που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο μετά από παραγγελία του γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας, τα επτά σημαντικότερα γερμανόφωνα οικονομικά think tanks (DIW, OeIW, IWH, Kiel Economics, Ifo, RWI, KOF) προέβλεψαν ανάπτυξη 0,9% στην Ελλάδα το 2015.

Πηγή:www.capital.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.