Quantcast
Οικονόμου: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον ενεργειακό εφοδιασμό - Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον ενεργειακό εφοδιασμό – Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

“Δεν διαφαίνεται κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια εφοδιασμού αυτή την ώρα” είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στην ερώτηση εάν ισχύουν οι πληροφορίες ότι τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας φτάνουν για 9 ημέρες.

“Στον σχεδιασμό μας είναι, εάν χρειαστεί, να αναπληρώσουμε ή να ενισχύσουμε την προμήθειά μας με φυσικό αέριο ή να πολλαπλασιάσουμε τις προμήθειες με LNG. Είναι επίσης η εξάντληση των δυνατότητων από τον αγωγό του Αζερμπαϊτζάν από τον οποίο προμηθευόμαστε φυσικό αέριο. Εναλλακτική είναι και η δυνατότητα να παράξουμε ηλεκτρικό ρεύμα και με πετρέλαιο και όχι με φυσικό αέριο στα εργοστάσια διπλού καυσίμου” πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας ότι “υπάρχει μια ευρεία γκάμα επιλογών και εργαλείων, σενάρια που έχουμε επεξεργαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό ,κάτι που αυτή την ώρα δεν διαφαίνεται. Βεβαίως ανάλογα με το μέγεθος και την ένταση και τη διάρκεια της κρίσης οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα”.

Σκέφτεται η κυβέρνηση την αναθεώρηση της πολιτικής απολιγνιτοποίησης ή την καθυστέρηση της

Τέλος ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση σκέφτεται την αναθεώρηση της πολιτικής απολιγνιτοποίησης ή την καθυστέρησή της . “Αυτή την ώρα, στη διάσταση της αντιμετώπισης του εφοδιασμού, έχουμε μια σειρά από εργαλεία επεξεργαστεί και με αυτά εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα εφοδιασμού στην ενεργειακή αλυσίδα για το επόμενο διάστημα”, απάντησε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.