Quantcast
Οικονόμου: Έρχονται περισσότερες από 4.000 προσλήψεις υγειονομικών το 2022 - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Έρχονται περισσότερες από 4.000 προσλήψεις υγειονομικών το 2022 – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται περισσότερες από 4.000 προσλήψεις υγειονομικών εντός του 2022.

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στο MEGA, “πάνω από 4.000 υγειονομικοί θα προσληφθούν μέσα στο 2022. Στις προσλήψεις που έχει προγραμματίσει η ελληνική Πολιτεία για το 2022 η μερίδα του λέοντος πηγαίνει στο υπουργείο Υγείας”.
Υπενθύμισε ότι “πάνω από 12.500 – 13.000 στελέχη, νοσηλευτικό προσωπικό, υγειονομικοί έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Έχουν υπερδιπλασιαστεί οι μονάδες εντατικής θεραπείας, έχει ενισχυθεί τα τελευταία 2 χρόνια το ΕΣΥ όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία της χώρας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα”.

Τι θα γίνει με τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των υγειονομικών

Μεταξύ άλλων σχολίασε το τι θα γίνει με τους υγειονομικούς και το εάν οι αναστολές μετατραπούν σε απολύσεις.
“Πάντοτε οι υγειονομικοί έχουν την επιλογή να κάνουν το εμβόλιο και να παραμείνουν στο σύστημα”, είπε ωστόσο την ίδια ώρα ανέφερε ότι “υπάρχουν συγκεκριμένες ειδικότητες που υπάρχει μεγάλη έλλειψη. Γι’ αυτό και γίνονται προσπάθειες είτε με ιδιώτες γιατρούς είτε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα “.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι υπα΄ρχει τεράστιο έλλειμμα ιατρών σε βασικές ειδικότητες σε ό, τι αφορά το Εθνικό σύστημα Υγείας, πρόσθεσε και εξήγησε ότι ο σχεδιασμός θα πρέπει να λάβει υπόψιν του τα δεδομένα αυτά και να οργανωθεί όταν ξεφύγουμε από τη μεγάλη πίεση της πανδημίας.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.