Quantcast
Οικονόμου: Σε 1,5 εκατ. νοικοκυριά το επίδομα θέρμανσης - Τι είπε για τις φοροελαφρύνσεις - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Σε 1,5 εκατ. νοικοκυριά το επίδομα θέρμανσης – Τι είπε για τις φοροελαφρύνσεις

δημοσιεύτηκε:

Στο επίδομα θέρμανσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε “αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης και διευρύνονται και τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια. Αναμένεται έτσι ο αριθμός των νοικοκυριών που θα λάβουν την ενίσχυση να προσεγγίσει το 1,5 εκατομμύριο και το κόστος του επιδόματος θα ανέλθει από τα 84 εκατ. που είχαμε προϋπολογίσει μέχρι στιγμής στα 170 περίπου εκατομμύρια ευρώ”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ εμπορίας θα δοθεί έκπτωση τουλάχιστον 15% στο κόστος προμήθειας φυσικού αερίου σε όλα τα νοικοκυριά. Παράλληλα η εταιρεία η ΔΕΠΑ θα διαθέσει ποσότητες φυσικού αερίου με έκπτωση και στους υπόλοιπους παρόχους που με τη σειρά τους θα πρέπει να μετακυλήσουν την έκπτωση αυτή στους καταναλωτές”.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει και θα συνεχίσει να υλοποιεί πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος στους πολίτες», επεσήμανε.

Ο Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις στον κρατικό προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν τελικά φοροελαφρύνσεις στον προϋπολογισμό είπε ” θα περιμένουμε τον προϋπολογισμό και θα δούμε”.


Εάν η ενεργειακή κρίση είναι δυναμική, δυναμική θα είναι και η πολιτική μας
Επίσης ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει κρατήσει εφεδρείες δημοσιονομικά για να λάβει και άλλα μέτρα για την ενεργειακή κρίση σε περίπτωση που αυτή επιδεινωθεί είπε ότι ” πρόκειται για μια πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση. Όμοια της δεν έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες. Απέναντι σε αυτή την κρίση δεν κάτσαμε με σταυρωμένα χε΄ρια. Έγκαιρα και γρήγορα και νομίζω πολύ αποτελεσματικά πήραμε μέτρα .Εάν η κρίση είναι δυναμική, δυναμική θα είναι και η πολιτική μας. Και σε ό,τι αφορά τις δικές μας παρεμβάσεις και σε ΄ο,τι αφορά τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο για να λάβει δράσεις και πρωτοβουλίες η Ευρώπη προς την κατεύθυνση αυτή” .
Οι στόχοι για το 2022
Σε ερώτηση εάν η χώρα έχει φτάσει σε ένα δημοσιονομικό σημείο που δεν επιτρέπεται η χαλάρωση των στόχων ενόψει του 2022 είπε ότι ” πάντοτε επιδιώκουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας έτσι και αλλιώς για κερδίζουμε περισσότερα πράγματα .Είναι αυτονόητο ό,τι αυτή την ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν μπορούσε κανείς να την προβλέψει σε 3,5 με 4 μήνες πριν . Και πάντοτε περιμένει κανείς ΄οταν βγαίνεις από πανδημίες και από κρίσεις θα έχεις να αντιμετωπίσεις ενδεχομένως θέματα που έχουν να κάνουν με την ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης ή με την αποκατάσταση κάποιων καναλιών λειτουργίας της αγοράς νωρίτερα από ότι στα κανάλια προσφοράς και δημιουργίας”.
“Υπό αυτήν την έννοια όλοι γνωρίζουμε ότι οι δυνατότητες δεν είναι ανεξάντλητες .Από την άλλη πλευρά όσο δυναμικό είναι το φαινόμενο των ανατιμήσεων κυρίως στην ενέργεια άλλο τόσο δυναμική εξακολουθεί να παραμένει και η πολιτική. Έχουμε όλο το προηγούμενο διάστημα φροντίσει και συνεχίζουμε με τις μεταρρυθμίσεις , με την προσέλκυση των επενδύσεων με αυτά που πετυχαίνουμε να υπάρχει χώρος για να κάνουμε παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών σε κάθε επίπεδο. Αξιολογούμε και ανάλογα θα προχωρήσουμε”, συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.