Quantcast
Οικονόμου: Το πλαφόν στις τιμές ενέργειας δεν θα έχει αποτέλεσμα - Τι είπε για τις διακοπές ρεύματος - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Το πλαφόν στις τιμές ενέργειας δεν θα έχει αποτέλεσμα – Τι είπε για τις διακοπές ρεύματος

δημοσιεύτηκε:

Τέλος στα σενάρια για πλαφόν στις τιμές ενέργειας έβαλε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου “εάν βάλει κανείς πλαφόν σε έναν συντελεστή παραγωγής του ρεύματος τότε θα πρέπει να έρθει να χρηματοδοτήσει κάτι άλλο. Άρα μειώνονται τα χρήματα που μπαίνουν στο λογαριασμό στα οποία μοιράζει η ΔΕΗ και η κυβέρνηση στους καταναλωτές”. Όσον αφορά στο εάν η χώρα μας θα ακολουθήσει το μοντέλο της Ισπανίας στο θέμα της ενέργειας είπε ότι, αυτή δεν κάνει κάτι συντριπτικά διαφορετικό από αυτό που κάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Επίσης ρωτήθηκε εάν οι Ισπανοί καταναλωτές θα βγουν χαμένοι από την πολιτική που εφαρμόζει η χώρα τους στο θέμα της ενέργειας.” Χαμένος δεν βγαίνει κανείς που παίρνει ενίσχυση. Θα έχει μια αξία να δούμε εάν η έκπτωση στο ρεύμα που θα πληρώνει ο Ισπανός καταναλωτής τι τάξη μεγέθους θα είναι σε σχέση με την έκπτωση που έχει πάρει ο Έλληνας καταναλωτής το προηγούμενο διάστημα. Και να θυμίσω ό,τι η δική μας πολιτική στήριξη των καταναλωτών έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο και μετά”.

Θα γίνουν διακοπές ρεύματος –Τι απαντά ο Οικονόμου

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα γίνονται διακοπές στο ρεύμα των καταναλωτών που αδυνατούν να το πληρώσουν .”Θα εξαντληθεί κάθε πιθανότητα να μην κόβεται το ρεύμα”, απάντησε.

“Θέλω να είμαι πάρα πολύ καθαρός σε αυτό. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Είναι όμως σαφές ό,τι βρισκόμαστε σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη. Το ηλεκτρονικό ρεύμα είναι συνώνυμο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Αυτή είναι η πραγματικότητα” συμπλήρωσε.
“Η προσπάθεια που γίνεται από όλους είναι να μην κόβεται το ρεύμα. Οφείλουμε όλοι να έχουμε στο μυαλό μας ό,τι δεν πρέπει να πάμε σε καταστάσεις που να ενθαρρύνουν λογικές του δεν πληρώνω και να βρει ο κόσμος τα προβλήματα αργότερα μπροστά του” σημείωσε μεταξύ άλλων ωστόσο είπε ” βρισκόμαστε σε πολύ ειδικές συνθήκες. Kάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να ενισχύουμε τον κόσμο, να μπορεί να πληρώνει λογαριασμό ή μέρος λογαριασμού του”

“Και νομίζω ό,τι εάν ο κάθε ο κρίκος της αλυσίδας κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, θα είμαστε σε καταστάσεις να μην κόβεται το ρεύμα”, τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.