Quantcast
Ολάντ: Η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί πριν από το τέλος Ιουνίου - enikonomia.gr
share

Ολάντ: Η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί πριν από το τέλος Ιουνίου

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της πρέπει να επιταχύνουν τις συζητήσεις για την επίτευξη μίας συμφωνίας πριν από το τέλος Ιουνίου, ώστε να αποφευχθούν αμφιβολίες και εικοτολογίες για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώη, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά τη σύνοδο κορυφής της G 7.

Οι τεχνικές διαβουλεύσεις πρέπει να γίνουν τις επόμενες ώρες ή ημέρες για να ανοίξουν τον δρόμο σε πολιτικού επιπέδου συζητήσεις, όταν οι ηγέτες της ΕΕ συναντηθούν την Τεταρτη στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ με τη Λατινική Αμερική, δήλωσε ο Ολάντ, προσθέτοντας ότι δεν αμφιβάλει πως θα γίνουν οι συζητήσεις για την Ελλάδα. 

“Υπάρχει μία καταληκτική προθεσμία στο τέλος Ιουνίου. Είναι η τελευταία δυνατή προθεσμία, αλλά τίποτε δεν μας σταματά από το να κινηθούμε ταχύτερα και θεωρώ ότι είναι στο συμφέρον της Ελλάδας να κινηθεί ταχύτερα για να αποφύγει αμφιβολίες ή εικοτολογίες. Εάν θέλουμε – και όλοι μας, Έλληνες και Ευρωπαίου, είπαμε ότι θέλουμε – να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, πρέπει να κινηθούμε προς μία λύση  σε ένα χρονικό πλαίσιο που δεν φθάνει (τόσο αργά) ως το τέλος Ιουνίου”, δήλωσε ο Ολάντ. 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.