Quantcast
ΟΛΠ: Η απόφαση της Κομισιόν δεν επηρεάζει τις σχέσεις του με την Cosco - enikonomia.gr
share

ΟΛΠ: Η απόφαση της Κομισιόν δεν επηρεάζει τις σχέσεις του με την Cosco

δημοσιεύτηκε:

Η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία ζητά από την Ελλάδα να ανακτήσει ασυμβίβαστες προς το κοινοτικό δίκαιο κρατικές ενισχύσεις (φορολογικές απαλλαγές) που χορηγήθηκαν στην εταιρεία ΣΕΠ (θυγατρική της κινεζικής Cosco) to 2009, δεν επηρεάζει την πρόσφατη επέκταση της σύμβασης παραχώρησης μέσω φιλικού διακανονισμού για τον δυτικό προβλήτα ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, ούτε τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΠ.

Ενημερώνοντας τους μετόχους του και το επενδυτικό κοινό σχετικά με την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ, ο ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς) ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

1. Η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), που κυρώθηκε με τον Ν. 3755/2009, αποτελείται από δύο μέρη: α) Το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ ΑΕ και COSCO, που αφορά την παραχώρηση του προβλήτα ΙΙ και την κατασκευή του ανατολικού προβλήτα ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, που υπογράφτηκε στις 25-11-2008 και β) τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 του Ν. 3755/09, οι οποίες προστέθηκαν στον νόμο από το υπουργείο Οικονομικών.

2. Η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού αφορά αποκλειστικά το άρθρο 2 (οικονομικά και φορολογικά θέματα) και όχι το άρθρο 1, το οποίο και αποτελεί το συμβατικό μέρος της σύμβασης ΟΛΠ-COSCO.

3. Αυτή η απόφαση δεν αφορά σε κανένα σημείο της την πρόσφατη επέκταση της σύμβασης παραχώρησης μέσω φιλικού διακανονισμού για τον δυτικό προβλήτα ΙΙΙ, που κυρώθηκε με τον Ν. 4315/14.

Ο ΟΛΠ ΑΕ τονίζει ότι η απόφαση είναι αποκλειστικά θέμα της ΣΕΠ σε σχέση με το ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.