Quantcast
ΟΛΠ: Η ζώνη λιπασμάτων Δραπετσώνας θα εξαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης - enikonomia.gr
share

ΟΛΠ: Η ζώνη λιπασμάτων Δραπετσώνας θα εξαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης

δημοσιεύτηκε:

Σε εξαίρεση της παράκτιας ζώνης των Λιπασμάτων Δραπετσώνας, μέχρι τον όρμο των Σφαγείων, από τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), προσανατολίζεται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αυτό που δεν θα αλλάξει, επίσης, στη νέα σύμβαση είναι η χρήση των χώρων της Πολιτιστικής Ακτής στο λιμάνι του Πειραιά, που θα δοθούν στο νέο επενδυτή. Σημειώνεται, ότι για το θέμα της χρήσης της Πολιτιστικής Ακτής είχε ζητήσει διευκρινήσεις και το υπουργείο Πολιτισμού.

Από τη νέα σύμβαση, φέρεται να εξαιρούνται, επίσης, δύο κτίρια μέσα στο λιμάνι, αυτό των Λιμενοφυλάκων και της Πλοηγικής Υπηρεσίας.

Αναφορικά με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, θα οριοθετηθεί και θα δοθεί έναντι μηνιαίου ενοικίου από το νέο επενδυτή προς τους εργολάβους.

Σημειώνεται, ότι στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ το 95% αναφορικά με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ονοματίζεται σε έργα με την κατασκευή μάλιστα δύο νέων δεξαμενών.

Μάλιστα, ο νέος επενδυτής που θα προκύψει φέρεται να δεσμεύεται, στη νέα σύμβαση, για ένα επενδυτικό πρόγραμμα, 290 εκατ.ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται και 120 εκατ.ευρώ από το ΕΣΠΑ και αφορά το χώρο της κρουαζιέρας.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.