Quantcast
ΟΛΠ: Στον "αέρα" η πώλησή του - Νέα σύμβαση με το Δημόσιο ζήτησε το Δ.Σ. του Οργανισμού - enikonomia.gr
share

ΟΛΠ: Στον “αέρα” η πώλησή του – Νέα σύμβαση με το Δημόσιο ζήτησε το Δ.Σ. του Οργανισμού

δημοσιεύτηκε:

Στον αέρα έμεινε η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, η οποία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να εγκριθεί από τους μετόχους του Οργανισμού αλλά και να ψηφισθεί και στη Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του λιμανιού του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τα 11 από τα 13 μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΠ αποφάσισαν, ότι δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης, με βάση την αλληλογραφία μεταξύ του ΟΛΠ και  του ελληνικού Δημοσίου.

Ορισμένα από τα μέλη του συμβουλίου του ΟΛΠ επικαλούνται ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν προχώρησε σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς για την εν λόγω σύμβαση.

Το Δ.Σ. αποφάσισε τη διεύρυνση της σχετικής επιτροπής που είχε δημιουργηθεί το 2014 για το θέμα αυτό, ενώ ζητείται από το ΤΑΙΠΕΔ και τα εμπλεκόμενα υπουργεία αναδιαπραγμάτευση της εν λόγω σύμβασης και να εξεταστεί αν εγκρίνεται η τροποποίησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ δεν ψήφισε και απείχε της διαδικασίας, ενώ ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, που ήταν αρνητικός, φέρεται να ανέφερε ότι έως τώρα, με τη σύμβαση παραχώρησης, έχει τηρηθεί όλη η νομιμότητα από τα συναρμόδια υπουργεία.

Η νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ παραδόθηκε στα 13 μέλη του ΔΣ του Οργανισμού στις 21 Δεκεμβρίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.