Quantcast
Ομόλογα ΗΠΑ: Αύξηση τιμών λόγω κινδύνου να μην πληρώσει η Ελλάδα το ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Ομόλογα ΗΠΑ: Αύξηση τιμών λόγω κινδύνου να μην πληρώσει η Ελλάδα το ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές των περισσότερων ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκαν σήμερα, καθώς η αβεβαιότητα για την αποπληρωμή από την Ελλάδα της δόσης που οφείλει στο ΔΝΤ στις αρχές Ιουνίου αναθέρμανε τη ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

“Η ανάκαμψη της αγοράς καθοδηγείται εν μέρει από τις ενησυχίες ότι η Ελλάδα δαν θα μπορέσει να κάνει την πληρωμή του Ιουνίου, έτσι βλέπουμε λενα σκηνικό φυγής στην ασφάλεια”, δήλωσε παράγοντας της αμερικανικής αγοράς ομολόγων. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, χωρίς μία συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας. 

Οι επενδυτές περιμένουν και τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed στις 28-29 Απριλίου, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 21.00 (ώρς Ελλάδας), για να βρουν ενδείξεις σχετικά με τον χρόνο αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. 

Οι τιμές για το χρέος των ΗΠΑ, που είχαν μειωθεί κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, αυξήθηκαν σε ευθυγράμμιση με τις τιμές στην ευρωπαική αγορά ομολόγων, η οποία ενισχύθηκε από το σχέδιο της ΕΚΤ να επιταχύνει τις αγορές κρατικών τίτλων τον Μάιο και τον Ιούνιο. 

Η τιμή των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 3/32 και η απόδοσή τους μειώθηκε κατά 1 μονάδα βάσης στο 2,250%. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.