Quantcast
Όμπσφελντ (ΔΝΤ): Μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη χρειάζεται η Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Όμπσφελντ (ΔΝΤ): Μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη χρειάζεται η Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη χρειάζεται η Ελλάδα» τόνισε με έμφαση ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μορίς Όμπσφελντ, ο οποίος παρουσίασε Έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο κ. Όμπσφελντ επισήμανε ότι «η Ελλάδα  πρέπει να τύχει μεγαλύτερης ευελιξίας και οικονομικής στήριξης για το προσφυγικό, διότι αυτό είναι παγκόσμιο πρόβλημα».

Αναφερόμενος στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας σημείωσε: «Ως η ομάδα του ΔΝΤ στην Αθήνα είχε εποικοδομητικές συζητήσεις, οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας των εργασιών της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ».

Ενώ όσον αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως «στόχος είναι ένα πρόγραμμα τα νούμερα του οποίου θα βγαίνουν.”

Στην ερώτηση για το χρέος είπε πως δεν γνωρίζει πόση ελάφρυνση χρέους απαιτείται, ωστόσο αρκέσθηκε να επισημάνει πως θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και το χρέος προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει βιώσιμα οικονομικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.