Quantcast
ΟΟΣΑ: Την Τετάρτη η υπογραφή της συμφωνίας για τη φορολόγηση πολυεθνικών εταιρειών - enikonomia.gr
share

ΟΟΣΑ: Την Τετάρτη η υπογραφή της συμφωνίας για τη φορολόγηση πολυεθνικών εταιρειών

δημοσιεύτηκε:

Υπουργοί και κορυφαίοι αξιωματούχοι των Φορολογικών Αρχών από περισσότερες των 30 χωρών θα υπογράψουν την ερχόμενη Τετάρτη (27 Ιανουαρίου) στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι μία διεθνή συμφωνία που θα δώσει σημαντική ώθηση στη μάχη κατά της φοροαποφυγής των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, θα δώσουν συνέντευξη τύπου την ίδια ημέρα, μετά από την οποία ο κ. Σαπέν και εκπρόσωποι από άλλες 30 και πλέον χώρες θα υπογράψουν την Πολυμερή Συμφωνία Αρμόδιας Αρχής (Multilateral Competent Authority Agreement, MCAA).

Πρόκειται για την πρώτη τελετή υπογραφών για την ένταξη στην Πολυμερή Συμφωνία, η οποία θα διευκολύνει την αυτόματη ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ χωρών, όπως προβλέπεται από το σχέδιο του ΟΟΣΑ και της G 20 για τη μεταφορά των κερδών (από τις εταιρείες) και τη διάβρωση της φορολογικής βάσης.

Η MCAA διασφαλίζει ότι οι φορολογικές διοικήσεις θα έχουν πλήρη αντίληψη του τρόπου που οι πολυεθνικές επιχειρήσεις διαρθρώνουν τις συναλλαγές τους, καθώς και την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών αυτών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.