Quantcast
ΟΠΑΠ: Αγόρασε από τη γερμανική KanAm 8όροφο κτίριο δίπλα στο Χ.Α. για 14 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

ΟΠΑΠ: Αγόρασε από τη γερμανική KanAm 8όροφο κτίριο δίπλα στο Χ.Α. για 14 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική εταιρεία real – estate, KanAm Grund Group, πούλησε το 8όροφο κτίριο δίπλα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, στον ΟΠΑΠ έναντι 14 εκατ. ευρώ.

Η πώληση έγινε με μεγάλη ζημία για τους Γερμανούς, καθώς η KanAm είχε αγοράσει το ακίνητο το 2007 από την κατασκευάστρια εταιρεία (Μπάμπης Βωβός) έναντι περίπου 47 εκατ. ευρώ, δηλαδή η πώληση έγινε στο 30% της τιμής αγοράς.

Η πώληση επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές, αναφέρει η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, η καναδική κυβέρνηση πούλησε το κτίριο που στέγαζε την πρεσβεία της στην Αθήνα στον τουρκικό όμιλο Dogus Holding έναντι 4 εκατ. ευρώ.

Τα δύο αυτά deals αποτελούν εξαιρετικές περιπτώσεις για την ελληνική αγορά ακινήτων που υπονομεύθηκε φέτος από την πολιτική αβεβαιότητα και τις συνεχείς ανησυχίες για την οικονομία της χώρας. «Ωστόσο, δεν σηματοδοτούν αναγκαστικά μία ευρύτερη ανάκαμψη της αγοράς», δήλωσαν Έλληνες αναλυτές στην εφημερίδα.

Η συμφωνία της KanAm είναι «μοναδική», δήλωσε η Άννα Βούκοβιτς, γενική διευθύντρια για την Ελλάδα και τη Σερβία της Colliers International, η οποία ήταν εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας για την πώληση. «Αυτό το ακίνητο ήταν άδειο. Πρόκειται για μία περίπλοκη πώληση που χρειάσθηκε πολύ χρόνο να ολοκληρωθεί», πρόσθεσε.

Ο ΟΠΑΠ δήλωσε ότι σχεδιάζει να μεταφερθεί στο νέο κτίριο στα τέλη Μαΐου 2016. «Μετά την αξιολόγηση όλων των πτυχών, ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να πάρει αυτή την ευκαιρία και να αγοράσει το κτίριο», ανέφερε η εταιρεία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.