Quantcast
ΟΠΕΚ: Βλέπει αύξηση των τιμών πετρελαίου - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚ: Βλέπει αύξηση των τιμών πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Υψηλότερες τιμές στην αγορά πετρελαίου βλέπει ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Αμπντάλα αλ-Μπάντρι μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου σήμερα στο Λονδίνο. Ο λόγος; H ζήτηση είναι υψηλότερη αναφορικά με το αργό που παράγουν οι χώρες-μέλη του Οργανισμού και η προσφορά από χώρες εκτός του οργανισμού υποχωρεί, δείγμα μεταξύ άλλων πως ο ΟΠΕΚ παραμένει ένα ισχυρό καρτέλ και διατηρεί το μερίδιο αγοράς που διαθέτει. Ο ΟΠΕΚ θα συνεδριάσει στις 4 Δεκεμβρίου για να εξετάσει την πολιτική του στο θέμα της παραγωγής και τα σχόλια του Μπάντρι αποτελούν μια ακόμα ένδειξη ότι ο οργανισμός δεν αναμένεται να αποκλίνει από τη σημερινή του στρατηγική.

Σύμφωνα με τον Μπάντρι, ο ρυθμός αύξησης της προσφοράς από χώρες εκτός ΟΠΕΚ ίσως να είναι μηδενικός ή αρνητικός το 2016 λόγω των χαμηλότερων επενδύσεων στον τομέα της εξόρυξης. Οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 130 δις δολάρια φέτος από περίπου 650 δις δολάρια το 2014, είπε.

Ο ΟΠΕΚ αναμένει η παγκόσμια ζήτηση για το αργό που παράγουν οι χώρες-μέλη του να αυξηθεί στα 30,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2016, περίπου 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα παραπάνω σε σχέση με το 2015.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.