Quantcast
Οριστικό: Τον Σεπτέμβριο θα δοθεί το Youth Pass - Τι θα γίνει με το Fuel Pass - enikonomia.gr
share

Οριστικό: Τον Σεπτέμβριο θα δοθεί το Youth Pass – Τι θα γίνει με το Fuel Pass

δημοσιεύτηκε:

Τον Σεπτέμβριο θα δοθεί το Youth Pass στους πολίτες ηλικίας 18 ετών και 19 ετών, όπως  ξεκαθάρισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ο κ.Θεοχάρης υπενθύμισε πως το Youth Pass είναι η συνέχεια του Freedom Pass  καθώς αυτό υπήρχε και κατά τη διάρκεια του κορονοϊού. Επίσης ρωτήθηκε εάν θα γίνουν αιτήσεις τον Σεπτέμβριο για την χορήγηση του Youth Pass. «Αυτό θα το δούμε. Η προσπάθεια είναι να μην χρειάζεται να κάνουν αίτηση… εάν αυτό είναι τεχνικά εφικτό. 100% δεν μπορώ να σας το πω» απάντησε.

Υπενθυμίζεται πως το Youth Pass θα αφορά όσους είχαν συμπληρώσει το 18o και 19ο έτος της ηλικίας τους στις 31 Δεκεμβρίου 2022 και η καταβολή του θα γίνεται εφεξής για δύο συνεχόμενα έτη: 150 ευρώ στα 18 έτη και 150 ευρώ στα 19 έτη, ενώ η ψηφιακή κάρτα θα παραμένει ενεργοποιημένη για δύο έτη από τον επόμενο μήνα της έκδοσής της. Συνολικά, μέσα σε δύο έτη, 300 ευρώ θα μπουν στην ψηφιακή κάρτα των νέων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Συνεπώς μέσα σε 2 χρόνια ο κάθε νέος έχει δικαίωμα χρήσης της κάρτας σε θέατρα, σινεμά, μέσα μεταφοράς, διαμονή κτλ.

Θα δοθεί Fuel Pass;

Στη ερώτηση εάν θα δοθεί Fuel Pass, ο κ. Θεοχάρης είπε πως δεν έχει κάποια ενημέρωση αυτή τη στιγμή για το ζήτημα.

Ωστόσο την ίδια ώρα επεσήμανε πως «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα στα νοικοκυριά… στους πολίτες, όποτε υπάρχει πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι μια πολύ μικρή και παροδική αύξηση (εννοώντας την βενζίνη) που δεν θα χρειαστεί να επέμβουμε, μακάρι να είναι αλήθεια αυτό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.