Quantcast
«Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, μπορεί να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο» - enikonomia.gr
share

«Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, μπορεί να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο»

δημοσιεύτηκε:

Τα αποθεματικά των φορέων του δημοσίου μαζεύει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της καθώς οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση του προγράμματος έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση από τους διεθνείς δανειστές.

Αυτό τόνισε αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters. Σύμφωνα με τον ίδιο, με κλειστές της αγορές και με τη βοήθεια από τους δανειστές «παγωμένη», η Ελλάδα δανείζεται χρήματα από διάφορους φορείς, από σχολεία, νοσοκομεία και εταιρείες κοινής ωφελείας και ζητά να τα μεταφέρουν στην ΤτΕ αν δεν τα χρειάζονται άμεσα.

Η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει χονδρικά ποσά ύψους μεταξύ 9 και 10 δισ. ευρώ μέσω συμφωνιών επαναγοράς από πέρυσι, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν ανανεωθεί, αναφέρουν αξιωματούχοι στο Reuters.

«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, αλλά ούτε και τόσο δραματική όπως πέρυσι» υποστήριξε κυβερνητικός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι «όσο ο χρόνος περνά χωρίς να ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, μπορεί να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο».

Η Ελλάδα σίγουρα χρειάζεται ρευστό πάνω από 5 δις ευρώ για να αποπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.