Quantcast
«Οσο-όσο» πωλούνται τα νεόδμητα ακίνητα! - enikonomia.gr
share

«Οσο-όσο» πωλούνται τα νεόδμητα ακίνητα!

δημοσιεύτηκε:

Το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει στην κταματαγορά αναδεικνύει η ραγδαία πτώση που σημειώνουν τα τελευταία χρόνια οι τιμές των νεόδμητων ακινήτων.

Οι τιμές έχουν πέσει ακόμα και σε ποσοστά κάτω του 50% της αξίας τους, λόγω της κρίσης, αλλά η έλλειψη ρευστότητας καθιστά ακόμα δυσχερείς τις αγοραπωλησίες.

 

Ιδιοκτήτες – Κατασκευαστές

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, οι πρώτοι που αποφασίζουν να πωλήσουν είναι, βεβαίως, οι ιδιοκτήτες, που είτε χρειάζονται άμεσα χρήματα είτε δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους και στο κόστος συντήρηση του ακινήτου. Υπάρχουν ωστόσο πλέον και πολλοί κατασκευαστές οι οποίοι δεν πρόλαβαν να πωλήσουν τις καλές εποχές και σήμερα έχουν αρκετά αδιάθετα ακίνητα, τα οποία, εφόσον είναι άνω των τεσσάρων ετών, τους επιβαρύνουν και με τον ΕΝΦΙΑ, πέραν, φυσικά, των μηνιαίων δανειακών υποχρεώσεών τους.

 

Πωλούνται όσο-όσο
Σε όλη την Αττική, από το Μαρκόπουλο και την Παλλήνη, ως το Γαλάτσι, το Κερατσίνι ή τον Κορυδαλλό, δεκάδες νεόδμητα ακίνητα πωλούνται ακόμη και για 80.000 ευρώ, αφού οι ιδιοκτήτες τους δυσκολεύονται πλέον να τα συντηρήσουν, καθώς τους βαρύνουν με φόρους και έξοδα, χωρίς ουσιαστικά να αποδίδουν κάτι σε αυτούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα ακίνητο στην Αγία Βαρβάρα, κατασκευής του 2012, 80 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο πωλείται για 928 ευρώ/τ.μ., όταν προ κρίσης η τιμή για μία κατοικία με αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν πάνω έως και 30%.

Σύμφωνα με ανθρώπους της κτηματομεσιτικής αγοράς, πολλά τέτοια παραδείγματα υπάρχουν στα δυτικά προάστια, όπου αρκετοί αποφάσισαν να επενδύσουν, παίρνοντας δάνειο, σε δεύτερη κατοικία, εξαιτίας της αλματώδους ανάπτυξης της περιοχής χάρη στο μετρό και τα ΤΕΙ, αλλά πλέον  είναι οι πρώτοι που πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.