Quantcast
ΟΣΥΠΑ: Καταστροφική η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων - enikonomia.gr
share

ΟΣΥΠΑ: Καταστροφική η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων

δημοσιεύτηκε:

Για “καταστροφικές” συνέπειες που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Περιφέρειας έκανε λόγο η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης τύπου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Bασίλης Αλεβιζόπουλος, αναφέρθηκε στις αντιρρήσεις και αντιδράσεις σε ότι αφορά την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των 14 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων, εάν αυτή συνεχιστεί, κάνοντας λόγο «για τη δημιουργία μονοπωλιακού καθεστώτος, με πανάκριβα τέλη και φόρους, αλλά και για την αποδυνάμωση τους λόγω στρατηγικών θέσεων».

Μια τέτοια εξέλιξη, σημείωσε ο κ. Αλεβιζόπουλος, θα ζημιώσει τις τοπικές κοινωνίες, τους ταξιδιώτες, τον ελληνικό τουρισμό και κατ’ επέκταση τη χώρα, ενώ έκανε λόγο και για μεγάλη αύξηση των τελών. .Όπως σημείωσε, τα τέλη αεροδρομίου τώρα είναι 12 ευρώ, με το που θα αναλάβει ο «Γερμανός επενδυτής», στον πρώτο χρόνο, θα φτάσουν στα 26,5 ευρώ και στον τέταρτο χρόνο θα πάνε στα 32 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη». «Oι Γερμανοί θέλουν να κάνουν την χώρα μας φέουδο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «παίζεται χονδρό παιχνίδι σε βάρος της βιομηχανίας και του τουρισμού».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.