Quantcast
Ουκρανία: Συρρίκνωση 45% του ΑΕΠ της Ουκρανίας προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών - enikonomia.gr
share

Ουκρανία: Συρρίκνωση 45% του ΑΕΠ της Ουκρανίας προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών

δημοσιεύτηκε:

Συρρίκνωση 45% του ΑΕΠ της Ουκρανίας προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Σέρχι Μαρτσένκο προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του δεσμεύεται στην πλήρη εξυπηρέτηση του χρέους της.

Η Ουκρανία αναμένει μεγαλύτερη οικονομική συρρίκνωση το 2022 συγκριτικά με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που προέβλεψαν μείωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 30% με 35% εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας.

«Ο λαός της Ουκρανίας πληρώνει τεράστιο τίμημα και αυτό το τίμημα δεν μπορεί να υπολογισθεί», δήλωσε ο Μαρτσένκο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην ετήσια σύνοδο της EBRD στο Μαρακές του Μαρόκου. «Αυτό που μπορεί να υπολογιστεί είναι η πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ, είμαστε γύρω στο 45% φέτος», πρόσθεσε.

Η χώρα συνεχίζει να εξυπηρετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις σε ό,τι αφορά τα ομόλογα μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου. Η χώρα πρέπει να καταβάλει 1 δισ. δολάρια για ομόλογο με νόμισμα αναφοράς το δολάριο την 1η Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζει δημοσιονομικό κενό ύψους 5 δισ. δολαρίων σε μηνιαία βάση λόγω του πολέμου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.