Quantcast
Όχι του Ταμείου Τραπεζοϋπαλλήλων στη μεταφορά 150 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ - enikonomia.gr
share

Όχι του Ταμείου Τραπεζοϋπαλλήλων στη μεταφορά 150 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ

δημοσιεύτηκε:

Κατά της μεταφοράς των αποθεματικών του στον ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδας τάχθηκε το Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο του το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων ψήφισε κατά της μεταφοράς αποθεματικών ύψους 150 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι εργαζόμενοι ζητούν με εξώδικη δήλωση προς τη διοίκηση να καταψηφιστεί από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΤ οποιαδήποτε πρόταση μεταφοράς της περιουσίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης για την εξαίρεση των ασφαλιστικών ταμείων από την υποχρέωση μεταφοράς των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, είναι προφανές ότι ασκήθηκε πίεση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΤ προκειμένου να λάβει αυτό την ευθύνη της μεταφοράς των αποθεματικών μας με δική του απόφαση σε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Σύλλογός μας αντέδρασε άμεσα με εξώδικη δήλωση – πρόσκληση προς την κα. Αφροδίτη Χαρίση ως Πρόεδρου του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) καθώς και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και την Κυβερνητική Επίτροπο.

Καλούμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΤ να καταψηφίσουν κατά τη συνεδρίαση της 23ης Απριλίου 2015 οποιαδήποτε πρόταση μεταφοράς της περιουσίας μας. Να μην εγκρίνουν άνοιγμα λογαριασμών στην Τράπεζα της Ελλάδος επ’ ονόματι του ΕΤΑΤ για την μεταφορά 150 εκατομμυρίων ευρώ από τα διαθέσιμα.

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε την περιουσία του Ταμείου του Ταμείου μας και να αποδώσουμε ποινικές και αστικές ευθύνες σε όποιον αναλάβει αντίθετο έργο», καταλήγει η ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.