Quantcast
«Παγιδευμένοι» 300.000 ασφαλισμένοι - Αδυνατούν να λάβουν σύνταξη λόγω χρεών - enikonomia.gr
share

«Παγιδευμένοι» 300.000 ασφαλισμένοι – Αδυνατούν να λάβουν σύνταξη λόγω χρεών

δημοσιεύτηκε:

«Παγιδευμένοι» είναι περίπου 300.000 ασφαλισμένοι καθώς δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη λόγω οφειλών.

Εφόσον το χρέος τους δεν ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ για τους επαγγελματίες και τις 6.000 για τους αγρότες, η πόρτα της συνταξιοδότησης ανοίγει. Όμως, όποιος επαγγελματίας ή επιστήμονας χρωστά πάνω από 20.000 σήμερα και δεν πληρώσει το ποσό που υπερβαίνει το όριο αυτό, εντός δύο μηνών, τότε δεν μπορεί να λάβει σύνταξη.

Ουσιαστικά οι μη μισθωτοί που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, παρότι υπάρχουν οφειλές που υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ, λαμβάνουν έγγραφα από τον ΕΦΚΑ, με τα οποία τους τίθεται αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών να εξοφλήσουν το ποσό που υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει διαδικασία της συνταξιοδότησής τους.

Το ίδιο ισχύει και για τους αγρότες για το κομμάτι των οφειλών που υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Εργατικού Δικαίου Αλέξη Μητρόπουλο, 300.000 ασφαλισμένοι αδυνατούν να φτάσουν στην πολυπόθητη σύνταξη επειδή χρωστούν στον ΕΦΚΑ πάνω από το πλαφόν που ορίζει ο νόμος και δεν μπορούν να πληρώσουν το υπερβάλλον ποσό.

«Κάτι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. Ή να ανεβάσει το όριο, ή να δώσει τη δυνατότητα τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να βγουν στη σύνταξη με τα πληρωμένα έτη, είπε στο OPEN.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.