Quantcast
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Μετατίθεται για το καλοκαίρι του 2021 - enikonomia.gr
share

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Μετατίθεται για το καλοκαίρι του 2021

δημοσιεύτηκε:

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός (Ελβετία) που διεξάγεται συνήθως τον χειμώνα μετατέθηκε «για τις αρχές του προσεχούς καλοκαιριού» καθώς δεν πληρούνται οι συνθήκες για τη διοργάνωσή του «με ασφάλεια» τον Ιανουάριο λόγω της πανδημίας της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του Φόρουμ.
«Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αποφάσισε σήμερα το απόγευμα να αναπρογραμματίσει την ετήσια συνάντηση του 2021 στο Νταβός για τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού», ανέφερε εκπρόσωπος της διοργάνωσης, ο οποίος πρόσθεσε πως σύμφωνα με τη «γνώμη των ειδικών» δεν είναι δυνατό να οργανωθεί το φόρουμ «με ασφάλεια τον Ιανουάριο».
Μπορεί η διοργάνωση να μην δίνει λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες διεξαγωγής του Φόρουμ 2021, όμως αφήνει επίσης να εννοηθεί ότι μπορεί να μην διεξαχθεί στο Νταβός. «Θα λάβετε λεπτομέρειες όσον αφορά τις ημερομηνίες και τον χώρο του αναπρογραμματισμένου ετήσιου Φόρουμ μας μόλις υπάρξουν οι συνθήκες που θα διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και εκείνων που τους υποδέχονται».
Στις αρχές Ιουνίου, η διεύθυνση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είχε εκφράσει την επιθυμία να διατηρηθεί η διάσημη ετήσια συνάντηση στη μικρή πόλη των ελβετικών Άλπεων αλλά σε «μορφή χωρίς προηγούμενο» που θα περιελάμβανε «διαλόγους πρόσωπο με πρόσωπο και διαδικτυακούς».
Εκτός από τη συνάντηση με φυσική παρουσία που έχει αναπρογραμματιστεί για το καλοκαίρι, η διεύθυνση του Φόρουμ αναφέρει πως θα διοργανώσει «την εβδομάδα της 25ης Ιανουαρίου» «εικονικούς διαλόγους υψηλού επιπέδου στη διάρκεια των οποίων οι παγκόσμιοι ηγέτες θα μπορούν να μοιραστούν τις απόψεις τους για τον κόσμο του 2021».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.