Quantcast
Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί: Σήμερα αρχίζει η υποβολή ενστάσεων για τα vouchers - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί: Σήμερα αρχίζει η υποβολή ενστάσεων για τα vouchers – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Από σήμερα έως και την Πέμπτη, 13 Αυγούστου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ένσταση στο aitisi26.eetaa.gr κατά των προσωρινών πινάκων για τη χορήγηση των voucher αναφορικά με τη συμμετοχή σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΕΣΠΑ 2026-2027.

Διευκρινίζεται πως, ο αιτών θα πρέπει να αναφέρει στην ένσταση συγκεκριμένα το πρόβλημα που εντοπίζει και όπου είναι αναγκαίο να επισυνάπτει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Επίσης επισημαίνεται πως, οι οριστικοί πίνακες αναμένεται να αναρτηθούν στις 17 Αυγούστου, αφού προηγουμένως θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξέτασης των ενστάσεων. Οι πολίτες που θα πάρουν voucher θα μπορούν μετά να επικοινωνήσουν με τις συμμετέχουσες δομές που τους ενδιαφέρουν και να  εγγράψουν το παιδί τους , ανάλογα πάντα με τις διαθέσιμες θέσεις.

Σημειώνεται πως η χορήγηση voucher δεν σημαίνει αυτόματη εγγραφή σε συγκεκριμένο παιδικό σταθμό. Η οικογένεια θα πρέπει να επιλέξει δομή και να ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής.

Οι δομές

Το πρόγραμμα 2026-2027 αφορά:

  • βρεφικούς σταθμούς,
  • βρεφονηπιακούς σταθμούς,
  • παιδικούς σταθμούς,
  • ΚΔΑΠ,
  • ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Και ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 393 εκατομμύρια ευρώ.

Οι  πολύτεκνες οικογένειες

Μία από τις σημαντικές αλλαγές της φετινής διαδικασίας αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες με 4  τέκνα και άνω. Οι αιτήσεις τους για παιδικούς σταθμούς εξετάζονται ανεξάρτητα από οικονομικά κριτήρια. Εάν λοιπόν η αίτηση είναι έγκυρη,  τότε θα χορηγηθεί το  voucher.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.