Quantcast
Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ μπορεί να απωλέσει το σύνολο των κερδοφόρων πελατών της - enikonomia.gr
share

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ μπορεί να απωλέσει το σύνολο των κερδοφόρων πελατών της

δημοσιεύτηκε:

Για βίαιο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα, με μέτρα και ρυθμούς πρωτόγνωρους στα διεθνή δεδομένα, έκανε λόγο σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο ίδιος μίλησε για υποχρεωτική απώλεια του 40% του μεριδίου της στην αγορά μέχρι το 2020 “και μάλιστα με τρόπο που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του συνόλου σχεδόν των κερδοφόρων πελατών” ενώ διερωτήθηκε εάν όλοι – και η πολιτεία όπως διευκρίνισε – είμαστε έτοιμοι για τον ανταγωνισμό.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ υποστήριξε ότι γεγονός πως το δημόσιο έχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου και ελέγχει τη διοίκηση της επιχείρησης “σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την αφυδάτωση ή συρρίκνωση της εταιρικής της υπόστασης και τη λειτουργία της με τις αρχές και τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης”.

Επίσης, αναφέρθηκε στη “μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό”, στην οποία και απέδωσε “τη μειωμένη εισπραξιμότητα και την αποστέρηση κρίσιμης ρευστότητας από την επιχείρηση”.

“Χωρίς ισχυρή ΔΕΗ δεν μπορεί να υπάρξει υγιής αγορά”, είπε

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.