Quantcast
Παναγιωτάκης: Εγκρίθηκε από τη Βουλή ως Πρόεδρος της ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Παναγιωτάκης: Εγκρίθηκε από τη Βουλή ως Πρόεδρος της ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Η τοποθέτηση του κ. Μανώλη Παναγιωτάκη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔEH υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και καταψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ, ενώ η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν “παρών”.

Ο κ. Παναγιωτάκης τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του λιγνίτη στο μείγμα των καυσίμων που χρησιμοιεί η ΔΕΗ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, της Ελλάδας. Τάχθηκε, παράληλα, υπέρ της ενίσχυσης με  προσωπικό και ανάπτυξης της εταιρείας “ΔΕΗ-Ανανεώσιμες”.

Ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ τάχθηκε, επίσης, κατά της μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, ενώ μετά από σχετική ερώτηση, παρότι πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κράτησε αποστάσεις από τη συλλογική σύμβαση εργασίας που συνυπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση με το Σωματείο.

Από πλευράς του, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως «καμία συμφωνία της 20ής Φλεβάρη δεν περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις ούτε τεμαχισμούς δημόσιων ενεργειακών επιχειρήσεων”, προσθέτοντας ότι “αυτά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν”. 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.