Quantcast
Παναγιωτάκης: Μείωση των οικιακών τιμολογίων της ΔΕΗ φέτος - enikonomia.gr
share

Παναγιωτάκης: Μείωση των οικιακών τιμολογίων της ΔΕΗ φέτος

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθησή του ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει μέσα στο 2016 στη μείωση των οικιακών τιμολογίων, εξέφρασε ο Πρόεδρός της, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ, ενώ τόνισε ότι τα πρώτα μηνύματα από την εφαρμογή του νέου προγράμματος ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών (σε 36 δόσεις) είναι θετικά.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι η επιχείρηση, τα επόμενα χρόνια, θα χάνει μερίδιο αγοράς και θα προσπαθήσει να ανακτήσει τις απώλειες με επέκταση σε νέες αγορές.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, επισήμανε την ανάγκη για μείωση των τιμολογίων, η οποία μπορεί να προχωρήσει, όπως είπε, μέσα στο 2016, εφόσον υπάρξει ανταπόκριση στο πρόγραμμα διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι σκέψεις για τη “μικρή ΔΕΗ” θα επανέλθουν και πρέπει να τις αποκρούσουμε, τόνισε ο υπουργός, αναφερόμενος στο σχέδιο που είχε συμφωνηθεί στο προηγούμενο μνημόνιο για πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της επιχείρησης. «Το σχέδιό μας», τόνισε, «είναι η ΔΕΗ να παραμείνει δυνατή στις νέες συνθήκες με δημόσιο χαρακτήρα», ενώ επανέλαβε ότι η λύση που συμφωνήθηκε για τον ΑΔΜΗΕ διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης, γεγονός που αποτελεί νίκη στη διαπραγμάτευση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.