Quantcast
Πανδημία: Νέες μειώσεις σε δημοτικά τέλη- Ποιες περιοχές αφορά - enikonomia.gr
share

Πανδημία: Νέες μειώσεις σε δημοτικά τέλη- Ποιες περιοχές αφορά

δημοσιεύτηκε:

Σε νέες μειώσεις των συντελεστών της δημοτικής φορολογίας προχωρούν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ο Δήμος Κηφισιάς, η Νέα Ερυθραία Αττικής και η Εκάλη Αττικής λόγω της πανδημίας.
Αναλυτικά:
1.Ηράκλειο Αττικής
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προχωρά σε νέες μειώσεις των συντελεστών της δημοτικής φορολογίας, εξυπηρετώντας έτσι και τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.
Η σχετική πρόταση της δημοτικής Αρχής ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και οι μειώσεις θα εφαρμοστούν από το 2021. Μάλιστα, οι νέες μειώσεις διαμορφώνουν πλέον τα δημοτικά τέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τους λοιπούς συντελεστές σε ποσά που ίσχυαν το 2000.
Αναλυτικά οι κυριότερες μειώσεις που θα ισχύσουν τη νέα χρονιά:
– Για τα σπίτια μείωση 5,35% στους συντελεστές των δημοτικών τελών.
– Για τις επιχειρήσεις, στοχευμένη μείωση 20% στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, για να στηριχθούν τα καταστήματα που επλήγησαν περισσότερο στην περίοδο της πανδημίας, με προοπτική ο συγκεκριμένος συντελεστής να μειωθεί περαιτέρω στην περίπτωση που χρειαστεί να αναστείλουν εκ νέου τη λειτουργία τους μέσα στην επόμενη χρονιά.
– Οι επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους κατά την διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα απαλλαγούν πλήρως από την καταβολή τελών για το διάστημα που παρέμειναν κλειστές.
– Μείωση περίπου 20% στον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, ο οποίος μετά από χρόνια πέφτει κάτω από το 1 ευρώ, στα 0,85 λεπτά ανά τμ.
– Μείωση 50% στα τέλη που καταβάλουν οι πολίτες για τους κλειστούς χώρους στάθμευσης.
– Διατηρούνται οι ειδικές απαλλαγές στις ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού, όπως μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ κά
– Τέλος, διατηρείται και το 50% της μείωσης των δημοτικών τελών για τα δύο πρώτα χρόνια για κάθε νέα επιχείρηση που ανοίγει στο Ηράκλειο.
2.Τα δημοτικά τέλη για Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη για το 2021.
Όπως μεταδίδει το kifissia.gr,το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς αποφάσισε πρόσφατα σε συνεδρίαση του μειώσεις της τάξεως του 7% στα δημοτικά τέλη επιχειρήσεων και σε συγκεκριμένες ζώνες νοικοκυριών. Επίσης, ικανοποιήθηκε αίτημα δεκαετιών για τη διόρθωση των υπερδιπλάσιων δημοτικών τελών της Εκάλης σε σχέση με τον υπόλοιπο Δήμο, με μείωση της τάξεως του 17%.
Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν τα εξής:
-Μειώσεις της τάξεως του 7% για τις ζώνες των Εργατικών και Αιγυπτιακών Πολυκατοικιών Κηφισιάς καθώς και του κέντρου της Νέας Ερυθραίας.
– Μειώσεις της τάξεως του 7% για τις όλες τις επιχειρήσεις.
– Διατήρηση των συντελεστών στις υπόλοιπες κατηγορίες των δημοτικών τελών. Ο Δήμος Κηφισιάς, συγκαταλέγεται μεταξύ των Δήμων με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη. Μετά τις νέες μειώσεις είναι ο Δήμος με χαμηλότερο συντελεστή 0,94 λεπτά το τετραγωνικό σε συγκεκριμένες ζώνες.

Οι πληροφορίες για τα δημοτικά τέλη Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης αντλήθηκαν από το kifissia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.