Quantcast
Πάντοαν: Η Ελλάδα μπορεί να σημειώσει μεγαλύτερη ανάπτυξη από ό,τι προβλέπεται - enikonomia.gr
share

Πάντοαν: Η Ελλάδα μπορεί να σημειώσει μεγαλύτερη ανάπτυξη από ό,τι προβλέπεται

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να φέρει επειγόντως σε τάξη τα δημοσιονομικά της η Ελλάδα επεσήμανε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ- Κάρλο Πάντοαν, ενώ εκτίμησε πως η χώρα μας μπορεί να παρουσιάσει πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη από ό, τι σήμερα αναμένεται, με την προϋπόθεση όμως, να επιστρέψει και πάλι η εμπιστοσύνη.

Σε συνέντευξή του στην «Ντερ Στάνταρντ» o Ιταλός υπουργός τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη επιτυχία η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ενώ είπε πως η Αθήνα συναίνεσε στα αναγκαία μεταρρυθμιστικά μέτρα.

Ο ίδιος παρατηρεί στη συνέχεια πως υπήρξε μια σειρά χωρών που βίωσαν μία βαθιά ύφεση και που στο μεταξύ μπόρεσαν να ανακάμψουν και πάλι, όπως η Ιρλανδία ή η Ισπανία, καθώς, όπως λέει, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι οι χώρες αυτές εφάρμοσαν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι, λόγω γεωγραφικής θέσης, η Ελλάδα και η Ιταλία, ευρισκόμενες στη νότια πλευρά της Ευρώπης, δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων, ενώ εδώ και πολλά χρόνια οι ιταλικές Αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες και η Ιταλία για πολύ καιρό έφερε τελείως μόνη της το βάρος που συνδέεται με τη ροή προσφύγων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.